Placinta cu ceapa si mozzarella

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2020 | 3686 vizualizari

 

Adoram placinta cu ceapa, am facut-o simpla, am adaugat diferite ingrediente, dar mozzarella le intrece pe toate.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 300 ml de lapte caldut
  • 300 ml de apa calduta
  • 2 oua
  • 60 de ml de ulei
  • 1 lingura de zahar
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 kg de ceapa
  • 300 gr de mozzarella rasa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa si mozzarella:

      Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.

      Separat curatam ceapa, o taiem cubulete sau dupa preferinta fiecaruia.

Calim ceapa intr-o tigaie in care am pus ulei, potrivim de sare si piper. Cand aluatul a crescut, l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitorul.

Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem un strat de ceapa calita, un strat de mozzarella si ou batut. Dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 20-30 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie.

2

Au iesit 3 tavi,puteti face si 2 tavi si sa puneti foaie deasupra capac.

3

Putem face ce umplutura dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Platou cu aperitiv rece