Placinta cu ciuperci

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 9629 vizualizari

 

din categoria ce avem prin frigider

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 275 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • suc de rosii (pentru uns)
  • Umplutura:
  • 500 g ciuperci
  • 1 fir de praz mai gros
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Aluatul:

Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia uscata si se amesteca. Se face o gropita in mijloc si se adauga apa calduta, zaharul si uleiul. Se amesteca si cand sunt aproape incorporate ingredientele, se adauga sarea.

Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Se pudreaza cu faina, se acopera si se lasa la dospit, in loc caldut, o ora. In acest timp isi va dubla volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Taiem prazul marunt si il punem la calit cateva minute, in 2 linguri de ulei de masline. Cand s-a inmuiat prazul adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasa sa fiarba pana scade toata zeama.

Adaugam sare, piper si dam de pe foc.

Dupa ce se raceste adaugam cascavalul ras si cele doua oua batute.

Dupa ce aluatul a dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 4 bucati. Se intind doua foi, care se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Punem umplutura pe cele doua foi.

Celelalte doua parti de aluat le intindem si le crestam cu cutitul. Se iau usor pe sucitor si se pun pe rand, peste cele doua foi dintava.

Se apasa marginile cu mana sau cu furculita si se lasa sa stea in tava, pana se incinge cuptorul la 180 de grade.

Se ung placintele cu suc de rosii si se presara susan.

Se dau la cuptor pana se rumenesc.

Ideea aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv asortat din cascaval