Placinta cu ciuperci

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2009 | 8958 vizualizari

 

Dupa o idee Lily.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 330 ml lapte
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 cutii cu ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • sare, piper, boia
  • 3 oua
  • marar
  • Topping:
  • 1 ou
  • 1 pahar de iaurt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga ouale batute.
Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare subtiri. Se aseaza umplutura pe jumatate si se acopera cu cealalta jumatate. Se aseaza in tava, pe hartie de copt, incretind un pic sa incapa toate trei. Turnam deasupra iaurtul amestecat cu ou si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie patratele. Merge super bine cu iaurt ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

rivka 1

04.01.2010, 22:38

trebuie sa o incerc si eu cred ca iese grozava si cu aluat de foietaj.

cristeena20 1

04.12.2012, 13:12

wowwwwwww..ce bine arata si ce buna tre sa fie!!!

- Andreea - 1

04.12.2012, 16:03

eu am trecut-o la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Barcute cu ciuperci