Placinta cu ciuperci si pui

de mirela0911 in Pui, 1 Dec 2011 | 7163 vizualizari

 

By Miha, multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 150 ml apa
  • 20g drojdie proaspata
  • 1 lgt. sare
  • 1 lgt. zahar
  • 2 lg ulei de masline
  • faina cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • 500g carne tocata de pui
  • 300g ciuperci champignon
  • 2 cepe potrivite
  • 1 lg pasta de ardei
  • 1/2 cana de supa
  • 1/2 cana bulion
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50-100g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci si pui:

Se face din ingredientele de mai sus un aluat potrivit si care nu se lipeste de degete. Se lasa la crescut o ora.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga ciupercile curatate si taiate julien (sau cum doriti) si se lasa sa se caleasca pana scade apa. Se adauga carnea si se lasa pana se albeste, amestecandu-se din cand in cand. Se pune pasta de ardei, supa si bulionul. Se lasa sa fiarba pana scade apa de pe ele. Spre final se condimenteaza cu piper si sare (daca mai este cazul, pasta de ardei fiind sarata). Se ia de pe foc, se lasa la racit putin dupa care se adauga usturoiul taiat feliute mici si patrunjelul.

Din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara si nu foarte subtire. Se aseaza umplutura pe mijlocul foii pe lungime. Partile laterale ale aluatului se cresteaza pana la umplutura si fiecare fasie se aseaza peste umplutura alternativ. Deasupra se rade cascaval si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau cel mai bine se lucreaza direct in tava). Se da la cuptorul preincalzit la foc mediu si se lasa pana capata o culoare frumoasa.

Se serveste calda alaturi de o muratura sau cu ce doriti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta a la Vasi