Placinta cu dovleac

de Adinacarla in Dulciuri, 30 Oct 2010 | 9139 vizualizari

 

Daca tot am primit un dovleac de la ai mei din gradina m-am pus pe treaba

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 1 cana zahar ( 250g)
  • dovleac aprox. un kg
  • scortisoara
  • gris
  • ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Am curatat de coaja dovleacul, i-am scos semintele si apoi l-am dat pe razatoarea mare. Peste dovleacul ras am pus zahar si l-am lasat sa stea asa 1-2 ( timp in care am fost cu fetele mele la plimbare). apoi  am stor bine de zeama dovleacul.

Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa fiu sigura ca nu mi se prinde placinta de tava...e prima data cand fac).

Am asezat prima foaie de placinta in tava am uns-o cu ulei, la fel am procedat si cu urmatoarele dou foi. Dupa ce am pus intava 3 foi de placinta si le-am uns pe fiecare cu putin ulei am asezat un strat de dovleac ras peste care am presarat scortisoara si putin gris.

Am pus dinou cate 3 foi de placinta unse cu ulei si peste ele iar un strat de dovleac presarat cu scortisoara si putin gris.

Am repetat astfel "operatiunea" pana cand au mai ramas doar 3 foi. Ultimile trei foi l-am uns deasemenea cu ulei. Am uns si ultima foaie bine cu ulei si am dat tava in cuptorul incins. Am lasat pana cand s-a rumenit.

Cand a fost rumenita am scos tava din cuptor si am stropit placinta cu putina apa si am acoperit-o cu un prosop curat ca sa se inmoaie...aproximativ 10-15 minute.

Dupa ce am putut s-o tai...am taiat-o bucatele si am pudrat-o cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Am presarat gris pentru a absorbi sucul lasat de dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac