Placinta cu ghebe

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2012 | 8277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 1 lingura untura
  • 1/2 pachetel drojdie
  • apa calduta
  • 1 varf lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 g ciuperci sau ghebe
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe mari
  • 4 oua
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ghebe:

Aluat:

Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, sarea si putina apa.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care adaugam untura, restul de faina si framantam adaugand apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat nelipicios.

Lasam aluatul la crescut la loc cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Taiem ceapa si ardei marunt.

Punem ulei la incins intr-o tigaie, apoi adaugam ceapa si ardeii.

Lasam sa se caleasca, si intre timp punem ghebele la scurs intr-o strecuratoare, apoi le maruntim usor cu blenderul, sau le tocam marunt.

Adaugam ghebele peste ardei si ceapa, si le mai lasam sa se caleasca impreuna 10 minute.

Saram dupa gust apoi lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit umplutura, adaugam ouale batute si omogenizam.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua bucati.

Intindem fiecare bucata intr-o foaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem prima foaie in tava, punem apoi umplutura si la final ultima foaie.

Intepam foaia de deasupra cu o furculita, apoi punem oua batut cu smantana si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.

Se serveste fie calda fie rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui si ciuperci