Placinta cu hering afumat si conopida

de Satisfyyourcravings in Peste, 9 Dec 2018 | 2498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi fainosi
  • 400 grame conopida (eu am folosit violet)
  • 1 catel usturoi
  • 1 bucata 1 cm ghimbir proaspat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mix condimente Vaduvan (vezi tips)
  • 50 grame stafide
  • 260 grame hering afumat (se poate inlocui cu macrou afumat)
  • 150 ml lapte de cocos
  • 1/4 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu hering afumat si conopida:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie), usturoiul se piseaza, iar ghimbirul se rade fin. 

Se taie cartofii cuburi si se fierb in apa cu sare, 15-20 de minute. Se scurg de apa si se lasa la racit. 

Conopida se fierbe in apa cu sare, 3 minute. 

Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul, ghimbirul si mixul de condimente. Se prajesc 30 de secunde, apoi se adauga conopida, stafidele, sare si piper si se gatesc 5 minute la foc mediu, amestecand frecvent. 

Se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga pestele rupt in bucati. Se amesteca usor. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor (daca este nevoie).

Se amesteca cartofii cu laptele de cocos, patrunjelul si putina sare. Se transforma in piure, care se intinde peste mixul de conopida si peste. Se unge cu ulei si se coace 15 minute, pe raftul din mijloc al cuptorului. 

TIPS-URI

1

Vaduvan este un mix de condimente care contine ceapa pudra, mustar, pudra, usturoi pudra, curcuma, cardamom, seminte de fenugrek, seminte de cumin, seminte de fenicul, scortisoara, chilli, cuisoare, tarhon, foi de dafin si petale de trandafir

2

Vaduvan poate fi inlocuit cu pudra de curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu hering afumat si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta