Placinta cu iaurt

de ella 87 in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 4017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 galetusa iaurt (1 kg)
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 3 linguri coaja lămâie
  • 1plic zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

 Scoatem din frigider iaurtul si ouăle și le lăsăm la temperatura camerei. Se amesteca bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează, iar compozitia devine ca o crema, apoi adaugăm zahărul în ploaie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

În tava de plăcintă tapetata cu hartie de copt, se așază 2 foi pe care le ungem cu puțin ulei și se toarnă o parte din umplutură,  si continuam pana la ultima foaie. Se poate unge cu ou batut, dar nu este obligatoriu.

Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem placinta la 180 de grade C, pentru circa 20, 25 de minute. Foile de deasupra ar trebui să fie rumenite atunci, placinta este gata. Usor si rapid de facut. Poftă bună! ( eu am avut doar 4 oua, a ieșit și așa, gustoasa, puteți pune și o mana de stafide în aluat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Merisor 1

14.12.2016, 19:37

Tare bună plăcinta ta cu iaurt!

miki_a 1

17.12.2016, 15:15

Imi place!!!

diaconta 1

17.12.2016, 22:09

stiu cat e de buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Invartita moldoveneasca