Placinta cu mere

de Alina26 in Dulciuri, 5 Noi 2014 | 5411 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la scumpa prietena.Mi-a placut foarte mult. Foarte simplu de facut si foarte gustoasa.Se topeste in gura.♡♡♡

 

INGREDIENTE

  • 13 lg zahar
  • 13 lg ulei
  • 13 lg lapte
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1,5 kg mere
  • 6 lg zahar
  • scorțișoară
  • 1 lg făină
  • un varf de cutit de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de lămâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Batem oul cu sarea si ulei.

Treptat adaugam zaharul, mirodeniile,apoi laptele si faina cat cuprinde.Trebuie sa iasa un aluat fraged.

Merele curatate le dam pe razatoare mare si le punem la calit cu zaharul si scorțișoară.Lasam pana scade zeama.Punem faina  dupa ce s-a racit ca sa se lege.

Ungem cu ulei si tapetam cu faina tava de cuptor.

Dam aluatul in doua si il intindem, facem o foaie cat tava , punem merele pe toata suprafata si deasupra punem cealalta foaie.

Dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-35 de minute pana devine aurie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:15

Alina26 1

06.11.2014, 14:33

va multumesc pentru aprecieri!!!!

Alina26 1

06.11.2014, 14:35

Draga Bunica....nu e o idee rea nici reteta ta...imi place !! multumesc pt idee!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere