Placinta cu mozzarella, oua de prepelita si rosii cherry

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2021 | 2972 vizualizari

 

"retete pascale"
Dacă se anunță musafiri, vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă. Sigur vor fi încântați dacă îi veți servi cu o felie de plăcintă.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 11 oua de prepelita
  • 150g mozzarella
  • 11 rosii cherry
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 borcan de sos pesto rosso (cu roșii și busuioc)
  • semințe de pin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mozzarella, oua de prepelita si rosii cherry:

Lași să se dezghețe aluatul la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe o foaie de aluat și îl transferi în tava mare de cuptor. Tai aluatul de jur-împrejur, lăsând o margine de 2 cm. Nu îl tai în totalitate, ci îl lași prins în cele 4 colțuri. Ungi aluatul cu sos pesto rosso.

Fierbi ouăle de prepeliță pentru 2-3 minute, le lași să se răcească și apoi le cureți de coajă și le tai în 2 pe jumătate.

Speli roșiile cherry și le tai în 2. Speli ardeiul gras și îl feliezi. Tai mozzarella felii de aproximativ 2 cm.

Așezi ingredientele peste aluat, alternându-le. Presari semințele de pin. Poți să mai presari câte o linguriță de sos pesto din loc în loc.

Introduci plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180de grade C, pentru 30-35 minute, până când aluatul se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mozzarella, oua de prepelita si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de branza