Placinta cu nuca, mar si rahat

de adasev12 in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 5219 vizualizari

 

sunt innebunita dupa placinte, de tot felul...si cu niste simple foi de placinta, rezolv repede...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta de 400 g
  • 250 g nuca macinata indulcita
  • 800 g mere
  • 100 g rahat
  • 600 ml apa
  • 6 lg zahar+ 4 lg
  • 20 ml esenta de rom
  • 3 maini de gris
  • ulei pt uns foile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu nuca, mar si rahat:

Lasam foile sa se decongeleze la temperatura camerei. Nuca o macinam si o indulcim dupa gust. Merele le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot...nici nu se va simti...si e pacat sa pierdem vitaminele pretioase din coaja...asa...le punem pe foc cu 4 lg de zahar, fara sa le stoarcem si le calim vreo 10 minute. Le lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom.

Rahatul il taiem cubulete mici

Eu am folosit tava mare de la aragaz, foile fiind aprox la marimea acesteia.

Impartim in trei parti nuca, marul si rahatul. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina, sau folosim hartie de copt. Punem 4 foi, le ungem bine, presaram o mana de gris, o parte din mar, o parte din nuca si una din rahat. Punem alte trei foi, iar le ungem, iar repetam operatiunea, iar punem 3 foi, le ungem si acoperim cu ultima parte din ingrediente, apoi punem ultimele 4 foi, le ungem fff bine. Taiem placinta in 3 pe latime si in 4 pe lungime si dam la cuptor, la 180 grade cam 30 minute.

Punem in acest timp apa la fiert cu  6 lg de zahar si fierbem vreo 10 minute.

Scoatem tava si turnam siropul deasupra, bagam iar la cuptor si mai lasam max 10 minute. Oprim focul si mai lasam inauntru vreo 10 minute, apoi scoatem, acoperim cu un servet si lasam sa se raceasca. 

E foarte buna rece, chiar a doua zi...daca se poate astepta....

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu nuca, mar si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sim0na 1

06.12.2012, 09:35

delicioasa!!

adasev12 1

06.12.2012, 09:42

geanina...
rhapsody, ms mult
eduard., sim0...

Satisfyyourcravings 1

06.12.2012, 10:19

Nucă, măr şi rahat într-o plăcintă.. Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tavalita de post