Plăcintă cu organe de porc

de ionix in Porc, 18 Feb 2011 | 12144 vizualizari

 

este bună pentru că veţi elimina pâinea... dar nu slăbeşte :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • O cană cu apă călduţă
  • 100 ml lapte călduţ
  • drojdie cât  nucă mai mică
  • două linguri cu unt
  • sare
  • făină cât cuprinde
  • două linguri cu ulei
  • două ouă pentru uns
  • Pentru umplutură:
  • un ficat de porc
  • un rinichi de porc
  • circa 300 g carne de porc
  • două linguri cu ulei
  • 3-4 ouă
  • două legături cu ceapă verde
  • 4 cepe galbene
  • sare, piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu organe de porc:

Preparare aluat:

   Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune în laptele călduţ,  presărăm puţină făină şi lăsăm la dospit 20 de minute.

   Cernem făina şi apoi punem în mijlocul ei toate ingredientele, inclusiv maiaua dospită dar fără ulei. Se frământă bine, ungând mâna cu ulei din când în când, până când obţii un aluat uşor de modelat şi nelipicios.   

    Acoperim vasul cu un prosop şi dăm într-un loc călduţ la dospit, circa 45 de minute.

Între timp pregătim umplutura.

 

Preparare umplutură:

   Ficatul şi rinichiul se curăţă iar apoi se pun la fiert. După ce au fiert vom da organele la răcit.

   Carnea tocată, ceapa şi organele răcite se dau toate pe maşina de tocat iar apoi se amestecă foarte bine.

   Uleiul se încinge şi  în uleiul încins vom căli ceapa verde, tocată rondele,  iar apoi dăm ceapa călită la răcit.

    Ceapa răcită, amtestecul de organe cu ceapă şi carne, ouăle bătute, sarea, piperul şi cimbrul se vor amesteca foarte bine. Condimentele se pun după gust.

 

Asamblare:

   Pe o planşetă curată împărţim în două aluatul iar apoi întindem două foi cât să încapă în tavă.

   Cuptorul se încălzeşte la foc mediu.

    Punem hârtie de copt într-o tavă, punem prima foaie de aluat, înţepăm foaia cu o furculiţă, turnăm umplutura iar apoi puneam cea de-a doua foaie de aluat.

   Batem cele două pentru uns iar apoi vom unge plăcinta cu ele.

   Se bagă la cuptor şi se coace la foc mediu până când se rumeneşte frumos.

   Se taie după ce s-a răcit puţin iar apoi se serveşte.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu organe de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

Cris2711 1

18.02.2011, 17:47

interesanta

ionix 1

18.02.2011, 17:50

Cris, mulţumesc frumos! este şi gustoasă.

La Ancuta 1

18.02.2011, 19:32

cred ca e tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tochitura din organe de porc