Placinta cu peste, legume si piure

de Rocsi in Peste, 9 Sep 2019 | 4016 vizualizari

 

Inspirata fiind de aceasta reteta de la Merisor, avand ceva conserve prin frigider, m-am gandit sa pregatesc o placinta cu peste pentru ai mei. Am cautat sa combin pestele cu legumele potrivite, sa pregatesc un piure cremos, ca sa fie pe placul lor. A iesit o placinta grozava, gustoasa, dar mai ales consistenta, asa cum multora le place. Cand aveti conserve de peste si nu mai stiti ce sa gatiti, va recomand sa incercati aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
    • 5 cartofi mari
    • 2 linguri cu varf smantana
    • unt
    • sare
    Pentru umplutura cu peste:
    • 2 cepe verzi
    • 1 ardei rosu potrivit
    • 450 gr legume mexicane congelate
    • 1 conserva sprot in sos tomat
    • 1 conserva sardine in sos tomat
    • 150 gr ton in suc propriu
    • 150 gr mozzarella
    • 2 linguri ulei
    • 1/2 legatura marar verde
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • 1 lingurita rasa busuioc uscat
    • 3 linguri suc de rosii de casa
    • 2 linguri parmezan ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu peste, legume si piure:

Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai este nevoie de sare.

Umplutura de peste: Ceapa verde o taiati rondele. Ardeiul rosu il curatati de cotor, seminte si il taiati cubulete. Intr-o tigaie mai mare, incingeti uleiul. Adaugati ceapa verde, ardeiul, le sotati 2-3 minute. Puneti amestecul de legume congelat, amestecati. Lasati la sotat la foc potrivit, mai stropiti cu putina apa, din cand in cand, pana legumele sunt patrunse pe 3/4. Adaugati sprotul, sardinele si tonul scurs de lichid. Amestecati bine, apoi puneti sucul de rosii, sare, piper, busuioc uscat si boia dulce, dupa gust. Lasati amestecul pe foc, pana lichidul scade destul de bine. Invartiti din cand in cand. Luati umplutura de pe foc cand este gata. Dati mozzarella pe razatoarea marea. Mararul il tocati marunt. Peste umplutura puneti mozzarella, mararul si amestecati totul.

Intr-un vas, o tava, nu foarte mare, turnati umplutura. Cu lingura, luati din piure si puneti din loc in loc. Il nivelati usor, iar la final faceti un model cu o furculita. Presarati parmezanul ras deasupra. Introduceti placinta in cuptorul incins, la 200 de grade, pana prinde o crusta rumena deasupra. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati 5-10 minute sa se racoreasca.

O serviti simpla, cu o salata sau muraturi, depinde cum va place! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu peste, legume si piure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Peste la gratar