Placinta cu pui si legume

de oanapl in Retete Delikat, 17 Iun 2018 | 1984 vizualizari

 

Am pregatit aceasta reteta delicioasa avand ca sursa de inspiratie o reteta de la Katty. Pentru un plus de savoare am folosit amestecul de ierburi si boia Delikat.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 100 g unt
  • 150 ml apă caldă
  • 5 g drojdie uscată
  • sare
  • 1 ou
  • pentru umplutură:
  • 250 g piept de pui
  • 300 g amestec de legume congelate (mazăre boabe, ardei roșu, porumb, morcov cubulețe)
  • 300 g smântână
  • 5 ouă
  • sare
  • 1 lingură amestec de ierburi si boia Delikat
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou+1 lingură lapte ptr uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui si legume:

Pregătești mai întâi aluatul. Cerni făina într-un castron, faci în mijloc o adâncitură în care pui oul bătut, sarea, untul topit, apa și drojdia. Frămânți un aluat elastic, nelipicios, pe care îl acoperi cu un prosop și îl lași la crescut la caldură.
Între timp pregătești umplutura.
Tai pieptul de pui cubulețe mici, pe care le pui la rumenit în uleiul încins într-o tigaie cu o lingură de amestec de ierburi si boia Delikat. Când pieptul a început să se rumenească, adaugi legumele și sare. Le lași să se înmoaie ușor, apoi le lași să se răcească.
Într-un castron bați smântâna cu ouăle și sare după gust. Pui legumele în amestecul format și omogenizezi. Ungi o tavă cu puțin unt. Întinzi 2/3 din aluat pe fundul formei și pe pereți. Presari pesmetul, apoi torni compoziția. Aluatul rămas îl întinzi cu sucitorul și îl tai fâșii, pe care le așezi sub formă de grilaj deasupra. Ungi grilajul cu oul bătut cu lapte. Dai tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 45-50 de minute, până când se rumenește frumos.

Servești plăcinta caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi taranesti