Placinta cu rosii

de miremirc in Mancaruri de post, 12 Dec 2011 | 4746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • Umplutura :
  • 5 rosii (10 rosii cherry)
  • cimbru sau tarhon
  • 6 catei de usturoi
  • 9 lg ulei sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rosii:

Pentru aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam 100 ml apa calduta si 1 lg faina; lasam 10 minute sa creasca.
Intr-un bol punem faina , facem o scobitura in mijlocul ei si adaugam maia-ua obtinuta mai sus, sarea, si apa treptat. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana si lasam aluatul obtinut la dospit 30 de minute.

Dupa jumatate de ora , aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru fara faina si il mai framantam putin.

Tava o ungem cu 2 lg de ulei . Asezam aluatul in tava si il intindem cu ajutorul mainilor.

Ungem cu 2 lg ulei aluatul si il lasam in tava inca 30 de minute. Cat timp aluatul sta in tava, pregatim umplutura astfel : spalam rosiil si le taiem; presaram peste ele sare si cimbru uscat sau tarhon (eu am ales cimbru).

Asamblare : aluat - rosiile taiate - usturoiul feliute (eu l-am dat prin presa de usturoi) - 2 lg ulei stropim pe deasupra. Dam la foc cam 40 de minute

Lasam sa se raceasca, taiem si servim intr-o zi de post...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata (de post)