Placinta cu spanac

de aziz in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2012 | 5145 vizualizari

 

Am vrut turte, m-am gandit la placinta si a iesit paine cu spanac :)))cred ca deja v-ati obisnuit cu mine.... ..ma apuc de una si imi iese alta....deci asta trebuia sa fie turta cu spanac si telemea mi-am verificat cuptorul electric ,cel asa ca doua oale puse una peste alta si surpriza nu functioneaza....booon gata schimbam ,imi zic,fac placintele cu spanac neah ,7,30...prea tarziu sa le spancilesc...deci facem o singura placinta cat roata carului mic :)) si scapat usor dand tot o data la cuptor...zis si facut....

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr faina alba
  • o lingura de drojdie granulata
  • o lingura de zahar
  • un varf de lingura sare
  • un pahar poate doua cu lapte cald
  • 80 ml ulei de masline
  • Umplem cu:
  • spanac ,chiar nu stiu cat am avut sa zicem ca dupa ce-l opariti ramane un pumn generos
  • o ceapa medie si un catel de usturoi
  • niscai branza sarata (bulgareasca am avut eu,sarata)
  • un ou +o lingura de lapte pentru uns
  • mac,susan,paprica.....etc pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Facem aluatul mai intai din ingredientele de mai sus si lasam la crescut cam 30-40 minute la loc caldut sa-i priasca. Spanacul se curata bine si se clateste in multe ape, se pune apoi la fiert cam 10 minute. Scoatem pe tocator, desigur dupa ce l-am scurs de apa si-l tocam nu chiar marunt. Calim ceapa si catelul de usturoi in 3 linguri ulei de masline peste care adaugam spanacul maruntit. Lasam la racit spanacul .

Cand aluatul a crescut intindem ori o singura foaie rotunda ori doua cercuri de marimea tavii in care coacem. Punem umplutura de spanac impreuna cu branza data pe razatoare sau taiata cubulete pe cercul de aluat , acoperim cu al doilea cerc  ,facem si o cosita pe margine si gata placintica.Operatiunea asta se face direct in tava.Si lasam din nou fro 15 minute sa creasca (pe calorifer in camera si nu lasam copiii sa dea navala ca nu-s de ce nu cred ca o sa va placa spanac peste tot :)))

Dupa cele 15 minute dam la cuptorul preincalzit 200 grade nu inainte da a,, machia,, placinta cu ou batut cu putin lapte si o,, fardam ,,cu mac .Lasam in cuptor pana prinde bujori in obrajori......si servim calda insotita de rosioare sau chiar  de un pahar de iaurt................

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac, urda si crema de branza