Placinta cu spanac si cartofi

de ela in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2011 | 8115 vizualizari

 

am gasit reteta in revista CLICK PENTRU FEMEI si mi-a placut tare mult....este buna,buna....

 

INGREDIENTE

  • 700gr cartofi,
  • 400gr frunze spanac,
  • 1bucata de usturoi,
  • 50gr unt,
  • 250gr telemea de vaca,
  • 4oua,
  • 1pachet aluat foietaj,
  • 1lingura smantana,
  • sare,
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si cartofi:

Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare si putina vegeta.Cand sunt gata ii scoatem din apa si ii mixam cu jumatate din unt.

Frunzele de spanac se spala in apa rece si se pun la scurs intr-o sita.Le tocam marunt.

Curatam usturoiul si il pisam,ii punem cu restul de unt intr-o tigaie si calim putin.Adaugam frunzele de spanac,sare,piper si amestecam pana se inmoaie putin,apoi luam de pe foc.

Telemeaua o dam pe razatoarea mare.

Cartofii ii amestecam cu ouale si telemeaua,mai condimentam daca este cazul,adaugam untul si trei oua si omogenizam bine.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt,in care punem jumate din aluatul de foietaj,pe mijlocul caruia punem jumatate din compozitia pregatita si rulam.Procedam la fel si cu cealalta parte.Intepam cu o furculita din loc in loc,apoi ungem cu oul ramas amestecat cu smantana si dam la cuptor pentru 40-50minute,depinde de cuptor,pana se rumeneste frumos foietajul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute picante de cartofi cu cascaval