Placinta cu urzici

de Lau in Mancaruri de post, 27 Mar 2016 | 7783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 300 ml apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 cub drojdie
  • Umplutura
  • 1 ceapa
  • ulei de maslnie
  • 500 g urzici
  • sare
  • piper
  • 5 catei usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urzici:

Aluat-se dizolva drojdia in apa calduta intr-un pahar.Intr-un bol adaugam faina,sarea,amestecam si facem o gaura in mijloc adaugam drojdia,uleiul si se framanta adaugand treptat apa.

Se acopera si se lasa la dospit 30 min,

Intre timp pregatim umplutura-curatam si spalam urzicile bine,le fierbem in apa cu sare,le scurgem bine de apa.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si ceapa tocata marunt,calim putin dupa care adaugam urzicile rupte bucatele,condimente dupa gust  si se calesc putin.Le lasam sa se raceasca bine,

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt,adaugam aluatul intins pe masa infainata,adaugam urzicile,adaugam alta foaie de aluat deasupra si ungem cu ulei,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post