Placinta de dovleac cu stafide

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 2 Noi 2015 | 3882 vizualizari

 

Nicio toamna fara mirosul placintei cu dovleac!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac
  • 100 gr stafide
  • o lingurita cu scortisoara
  • o cescuta cu zahar (sau dupa gust)
  • cateva foi de placinta
  • un ou si 2 linguri cu iaurt pentru uns placinta
  • ulei sau unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac cu stafide:

Curatam dovleacul de coaja si il taiem in cuburi.

Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului.

Adaugam stafidele, zaharul si scortisoara si amestecam pentru omogenizare.

Ungem un vas de yena cu ulei sau unt, adaugam foile de placinta si turnam compozitia.

Daca este necesar, foile de deasupra le ungem cu amestecul unui ou batut cu iaurt.

Dam vasul la cuptor pana ce placinta se rumeneste uniform.

Dupa caocere, se lasa in cuptor pentru a se raci treptat.

Se serveste rece. POfta buna!

TIPS-URI

1

 Optional, se poate adauga o lingurita cu ghimbir ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura-tort de toamna