Placinta de post cu ciuperci

de vio_dreams in Mancaruri de post, 23 Mar 2013 | 19363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 400 gr faina
  • 200 ml apa calduta
  • 7 gr drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 2 conserve ciuperci (500 gr)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 gr margarina
  • pentru uns :
  • 100 gr margarina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de post cu ciuperci:

Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apa calduta si uleiul si omogenizam. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cat sta aluatul la dospit pregatim umplutura. Punem margarina taiata cubulete intr-o  craticioara si adaugam ceapa verde tocata marunt si ciupercile bine scurse. Lasam pe foc pana incep sa se inmoaie ciupercile.Dam deoparte sa se raceasca.

Impartim aluatul in doua si intindem doua foi. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina (diametru tava 28 cm). Lasam 15-20 minute la dospit apoi o ungem cu margarina topita si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata.

Adaugam cealalta foaie introducand  lateralele dedesupt unindu-le cu prima foaie.Ungem suprafata si lateralele cu margarina topita.

Dam la cuptor (incalzit in prealabil) pana se rumeneste.

O lasam sa se raceasca putin apoi o taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

vio_dreams 1

04.04.2013, 14:44

Valclaudia 1

03.08.2013, 10:33

wow, reteta asta trebuie incercata!!

MireMyrey 1

20.03.2018, 05:21

Margarină???!!!!!! Daca e de post folosește ulei, nu porcăria aia!!! 😡😡😠😠😠😠

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ciuperci si spanac