Placinta frageda cu dovleac

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 3393 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult cum arata placinta lui Panacris, asa ca am facut si eu ceva asemanator. Aici este si reteta ei.
Si, desi am cumparat dovleci placintari in toamna, am ajuns sa ii pregatesc abia acum, din pacate. 

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1,4 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 500 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara macinata;
  • esenta de lamaie.
  • Aluat:
  • un ou;
  • 9 linguri zahar;
  • 9 linguri lapte;
  • 7 linguri ulei;
  • esenta de lamaie;
  • 500 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Optional: o lingura de zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu dovleac:

Preagatirea umpluturii:

Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acesta. La final, se adauga scortisoara si esenta de lamaie si se amesteca.

Pregatirea placintei:

Se bate oul impreuna cu zaharul. Se adauga restul ingredientelor in ordinea prezentata si se framanta un aluat omogen si elastic, care se pune la rece pentru 15 minute. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in doua si se intind foile cu ajutorul sucitorului pe masa de lucru unsa cu ulei.

Intr-o tava unsa cu ulei se pune prima foaie (se poate infasura pe sucitor pentru o manevrare mai usoara), se inteapa cu o furculita, se adauga umplutura, apoi se aseaza cealalta foaie si se inteapa si aceasta cu o furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.

Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta frageda cu dovleac