Placinta pufoasa cu carne

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2011 | 33341 vizualizari

 

Mi-a facut pofta reteta postata de dulceatadetrandafiri . Ideea de a folosi bere mi s-a parut interesanta astfel incat, cu multumirile de rigoare pt. reteta "Placinta cu carne si bere" postez acum si varianta mea care -zic eu- este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr. carne tocata amestec vitel cu miel
  • 1 ceapa mare
  • miezul de la 1/2 paine alba inmuiat si stors
  • 3 oua
  • 300 ml. bere
  • foi de placinta
  • sare, piper, cimbru uscat si chimen macinat
  • 3 linguri ulei
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta pufoasa cu carne:

Am tocat la blender ceapa si miezul de paine alba. Intr-un bol am amestecat carnea cu ceapa si miezul, sare, piper, cimbru si chimen.  Intr-o tigaie incapatoare am calit totul doar cateva minute pe foc mare, ca sa-si lase sucurile. Intr-o forma de copt unsa am asternut cam 4-5 foi de placinta. Peste foi am pus carnea racita. apoi am pus inca un strat de 4 foi si cu un cutit ascutit am portionat placinta.

Am batut cele 3 oua cu berea si un praf de sare si am turnat peste placinta din tava. Dupa un sfert de ora timp in care s-a imbibat sosul de bere am dat tava la cuptot la foc potrivit pentru 45 minute verificand de cateva ori . Este delicioasa servita fierbinte, chiar si a doua zi.

TIPS-URI

1

ca sa iasa pufoasa am folosit o tava mai mica ca sa fie stratul de carne mai inalt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pufoasa cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv strudel cu carne