Placinta rulata cu spanac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2011 | 4784 vizualizari

 

Un aperitiv complex dar usor de realizat!
Imaginea finala nu e prea reusita, s-a mancat asa de repede incat nu am reusit sa pozez placinta finalizata!!! Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • spanac 500 gr
  • ceapa 100 gr
  • ciuperci 200 gr
  • oua 2 bucati
  • unt sau margarina pentru uns foile cca 50 gr.
  • sare
  • piper
  • branza 100 gr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu spanac:

Spanacul se spala, se curata si se pune la fiert in apa cu sare. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Spanacul se strecoara, se toaca marunt, si se adauga la ceapa calita. Se mai calesc impreuna cca. 5 minute, apoi se adauga ciupercile si se mai lasa cca 5 minute. Amestecul se pune la racit, apoi se adauga un ou, branza rasa si se potriveste gustul de sare si piper. Foile de placinta se ung cu margarina sau unt, cate trei, se pune umplutura de spanac se ruleaza si se aseaza in tava. Se ung cu ou batut si se pun la cuptorul, incins in prealabil cca. 20 de minute.

Rulada se poate servi calda sau rece, acompaniata de smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei sarati