Placinta rustica cu ceapa verde si telemea

de RalucaIrina in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2011 | 7471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ierburi Provence
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • o legatura ceapa verde
  • 100 g telemea
  • marar pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu ceapa verde si telemea:

1. Se toaca ceapa marunt, se da telemeaua pe razatoarea mica, iar faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si ierburile Provence. Separat se amesteca bine oul cu laptele si uleiul, apoi se adauga peste faina. In final incorporam telemeaua si ceapa .  

2.    Incingem cuptorul la foc mediu, ungem o tava cu ulei in care uniformizam compozitia. Presaram telemea rasa pe deasupra si marar. Lasam la cuptor in jur de 30 de minute (sau mai putin, cuptorul meu coace mai greu un pic), pana e rumena deasupra .

Se lasa la racorit apoi se poate servi cat e calda, dar este extrem de buna si rece, asa ca merge incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu ceapa verde si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu conopidă şi brânză