Placinta rustica cu piersici si afine

de VanessaAli in Dulciuri, 1 Sep 2015 | 2948 vizualizari

 

O delicioasa reteta de vara pe care va recomand sa o incercati. E simplu de facut si are un aspect deosebit.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 linguri untura/3 de unt
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • 6 linguri apa rece
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

  • 4 piersici coapte bine
  • 5 linguri de afine
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru decor: 1 ou+1 lingura apa, zahar tos

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu piersici si afine:

Ne ocupam la inceput de aluat. Untura o frecam bine cu zaharul si apoi cu oul.Punem lingurile de apa, apoi cateva linguri de faina. Stingem bicarbonatul si il amestecam in compozitie. Mai adaugam faina, amestecand cu lingura, apoi ne folosim de mana si il framantam pana nu mai e lipicios. Il punem la frigider pana ne ocupam de umplutura.

Punem o oala de apa la fiert si pregatim una cu apa rece. Cand apa da in clocot adaugam piersicile,taiate in X la capatul mai lat, si le lasam sa fiarba cam 1 minut. Le scoatem apoi cu o spumiera si le aruncam in apa rece. Dupa ce s-au racit le decojim cu mainile, indepartam miezul de pe coaja si il feliem.

Dupa ce am terminat cu piersicile punem peste ele afinele, scortisoara,zaharul, faina si amestecam bine.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu faina (foaie de 0,5 cm). Luam aluatul pe sucitor si il asezam intr-o forma de tarta sau intr-o tava simpla plata. Daca folositi forma de tarta ar trebui sa va ramana aluat pe marginile ei, daca folositi tava va trebui sa lasati cam 2 cm de aluat neacoperit. Turnam umplutura si acoperim cu aluatul de pe margine.

Batem oul cu o lingura de apa si ungem marginile placintei. Luam o mana de zahar tos si punem pe unde am uns.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 minute,dupa care o scoatem si o lasam la racit (sau o mancam calda :)) ). Merge perfect cu un glob de inghetata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu piersici si afine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici