Placinta sarata cu telemea si masline

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2013 | 7705 vizualizari

 

Astazi, renunt la dulciuri, in favoarea unei placinte sarate si picante! De fapt, oricand as renunta la ceva dulce pentru ceva sarat si picant, iar azi cu atat mai mult cu cat abia am scos din cuptor ceva ce miroase grozav!
Va invit la o portie tare apetisanta al carei gust se cere stins cu o bere buna si rece, mai ales ca inca e vara!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi placinta
  • 200 gr telemea sarata
  • 100 gr ricotta
  • 200 gr iaurt gras
  • 2 oua
  • 10 masline fara samburi
  • oregano
  • 3 lg ulei masline
  • 1 ou batut pentru uns
  • sare de mare cu condimente
  • boia iute
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu telemea si masline:

Intr-un castron, punem branza si cu ajutorul unei furculite, o faramitam grosier. Adaugam iaurtul, ouale, si amestecam bine. Adaugam maslinele pe care le feliem si presaram oregano si boia iute. La sfarsit adaugam putin ulei masline si amestecam toata compozitia.

Pornim cuptorul si pregatim o tava cu hartie de copt.

Intindem doua - trei foi placinta, intindem jumatate din compozitie si o uniformizam. Incepem apoi sa rulam foile si punem placinta rulata in tava de copt.

Intindem alte doua - trei foi, punem restul de compozitie de branza, uniformizam si rulam. Punem cea de-a doua placinta langa cealalta, ungem placintele cu ou batut si rasnim un pic de sare cu condimente.

 Bagam tava in cuptorul incins, la foc mediu. Lasam sa se coaca cam 30 minute, poate un pic mai mult ca sa se rumeneasca frumos. O lasam un pic sa se raceasca, apoi o portionam, servim o portie si stingem cu bere, daca avem :))

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

se poate folosi unpachet intreg de foi, eu am folosit cealalta jumatate de foi pt o placinta dulce.

3

data viitoare o sa includ si niste marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu telemea si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

mena29 1

27.08.2013, 13:57

Uuu,ce bunatate de placinta ne-ai facut aici,scumpicioaso! muah

laura_n 1

27.08.2013, 14:26

va multumesc mult

Geanina87 1

27.08.2013, 16:42

Ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne la tigaie