Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2015 | 3429 vizualizari

 

Din greșeală, am uitat foile de plăcintă dezghețate, pe un dulap, vreo săptămână :( Când le-am descoperit mi-ma făcut Mea culpa, dar nu-mi venea să le arunc. Fiind casante mi-am adus aminte că vuzusem undeva pe site, cred la Motan, o plăcintă sfărâmată. Zis și făcut, foarte, bună și foarte simplă.

 

INGREDIENTE

  • foi de plăcintă Bella 1 pachet,
  • ulei de măsline,
  • iaurt cca 500 ml,
  • brânză de vaci cca. 500 ml,
  • telemea de oi cca 200 g,
  • ouă 2-3 bucăți,
  • ceapă verde o legătură,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • cascaval ras,
  • mix de semințe (susan, in, florea soarelui) 2-3 linguri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată:

Foile de plăcintă dezghețate, se lasă la uscat vreo cîteva ore chiar și mai multe zile,acoperite cu un șervet de bucătărie. După ce s-au scat bine se fărâmițează cât se poate lucra cu ele. Pentru umplutură se amestecă iaurtul, brânza de vaci, cașcavalul ras, telemeaua rasă, verdeța, ceapa tocată mărunt, numai e nevoie să sărați, telemeaua are suficientă sare și ouăle, până se înglobează toate ingredinetele.

Urmează ansamblarea: într-o tavă tapetată cu foie de pergament se așează un strat de foi sfărâmate, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se pune umplutura de brânză, se nivelează ca să fie unfirm repartizate, apoi se adaugă un nou strat de foi sfărâmate, stropindu-se din nou cu puțin ulei de măsline. Apoi se presară cașval ras și semințele. Plăcinta se pune la copu în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu, 180-200 grade. Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

după ce se scoate plăcinta din cuptor se acopră cu un șervet până ce se răcește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza greceasca Tiropita