Placinta STEA cu Nutella

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 18 Ian 2015 | 7912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri+ 1 ou pt uns
  • 200 ml iaurt
  • jumate cub drojdie proaspata
  • 30 g unt topit
  • 70 g zahar
  • un praf sare
  • 200 g nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta STEA cu Nutella:

In iaurtul caldut se pune drojdia pt a se dizolva

Intr-un bol cernem faina pt a obtine un aluat mai fin unde adaugam sarea si zaharul pe care le amestecam bine, galbenusurile, untul topt si drojdia dizolvata in iaurt si framantam pt circa 10 min pana obtinem un aluat fin si elastic, usor de modelat. Il lasam la crescut la loc caldut pt 40 minute.

Cand aluatul a  crescut il punem pe suprafata de lucru si il mai  framantam pt 1 minut dupa care il  portionam in 4 bucati egale

Intindem 4 foi rotunde cu cu ajutorul unui cerc de tort sau o farfurie formam un cerc de mai mare frumusetea

Luam prima  foaie si o asezam pe tava de cuptor invelita cu hartie de copt si cu ajutorul undei spatule intindem nutella si asa continuam procesul pana la ultima foaie.

Luam o cana si o asezam un centrul formelor rotunde, apoi cu un cutit care taie foarte bine impartim cercul in 4 parti egale, apoi in 8 si apoi in 16  e foarte usor daca ne folosim imaginatia. Ia câte două făşii vecine şi suceşte-le de două ori către exterior

Incalzim cuptorul ungem placintica cu ou batut bine si o lasam la cuptor pana ce aceasta s-a rumenit

 

 

TIPS-URI

1

Eu am cam exagerat cu nutella si a iesit si pe afara !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta STEA cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza fara aluat