Placinte

de pity19 in Piine, 9 Sep 2014 | 2820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 30 gr drojdie ( dizolvata in jumatate cana de apa calda )
  • o lingura sare
  • o lingurita ulei
  • apa calda
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte:

Intr-un castron punem 250 gr faina , amestecam cu sarea si drojdia ; Adaugam si faina ramasa , uleiul si jumatate de cana apa calda , framantam pana devine un aluat elastic ;

Luam un alt castron , tapetam cu faina , adaugam maiaua si lasam la loc cald cca 30 de minute pana isi dubleaza volumul ;

Tapetam masa de lucru  cu faina , rupem o bucata din aluat si intindem cu sucitorul ;

Cu o farfurie rotunda dam forma ;

Cu ajutorul unei furculite intepam blatul ;

Luam o tigaie cu ulei si lasam la incins ; Punem cate o placinta la rumenit pe ambele parti si scoatem pe un servetel de bucatarie ;

TIPS-URI

1

Putem servii cu smantana , branza sau dupa preferinte!

2

Sunt foarte bune calde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plăcinte cu șălate și urdă de la Maramu'