Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2011 | 17024 vizualizari

 

Buneeeeeeee!!!! de se topesc in gura yumi,yumi… cu un usor iz de ceapa, nici prea sarate dar nici dulci, moi si pufoase… ce mai, delicioase ! Poftiti la placinte !

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 
  • 200ml lapte caldut
  • 50g unt topit
  • 10g sare grunjoasa
  • 10g zahar
  • 500g faina alba
  • 7g drojdie uscata
  • Umplutura 
  • 500g cartofi copti zdrobiti ( grosier)
  • 5g sare grunjoasa
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Pt prajit 
  • Ulei de palmier

  

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa:

Aluatul l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata…

Pana ce aluatul s-a framantat si dospit, am pregatit umplutura:

Curatam ceapa, o taiem in felii mari si punem la incins, intr-o tigaie, lingura de ulei. Cand s-a infierbantat bine, adaugam ceapa si o prajim bine, chiar daca se arde putin nu-i nimic, oricum nu o folosim. Cand aromele cepei au patruns bine in ulei, o scoatem cu o spatula ( si o aruncam), iar uleiul asa fierbinte, il golim peste cartofi. Amestecam si asezonam, umplutura.

Aluatul fiind gata, il golim pe planseta de lucru, pe care o presaram cu putina faina si portionam aluatul. Ajutandu-ne de sucitoare, intindem bucatile de aluat si pe fiecare repartizam cate o lingura zdravana de amestec. Rand pe rand, pliem bucatelele de aluat , de pe margini spre centru, strangem si  intindem cu sucitoarea, pana le dam forme rotunde, de marimea dorita si cu grija sa nu iasa umplutura.

Punem uleiul pt prajit la incins, si rand pe rand, prajim placintele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe servet absorbant, pt a se scurge excesul de grasime.

Sant foarte bune si calde, imediat dupa prajire, dar sant mult mai gustoase dupa ce s-au racit cand se simte mult mai bine gustul fin al umpluturii …

Se pot servi simple sau alaturi de o cana cu lapte, iaurt, lapte batut etc.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

kamy 1

05.06.2011, 19:36

soacra mea face..... fff bune

lia maria 1

06.06.2011, 09:46

miuta
ruxyrux
sufletista va multumesc

lia maria 1

06.06.2011, 09:48

mamaelena
divainbucatarie
kamy va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa