Placinte cu branza si cu varza

de marieta in Aperitive / Garnituri, 8 Sep 2011 | 8891 vizualizari

 

cu acelasi aluat am facut si cu branza si cu varza!

 

INGREDIENTE

  • 1kg de faina alba,
  • un cub de drojdie,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 lingurite de zahar,
  • o cana lapte,
  • 1 cana apa,
  • 4 linguri de ulei.
  • o varza,
  • 1 ceapa,
  • putin marar tocat,
  • 250g telemea veche de oi,
  • 2 oua,
  • 50 ml iaurt,
  • ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si cu varza:

Se pune drojdia intr-un castron mare, se adauga sarea, zaharul, laptele caldut si apa calduta. Se bate bine cu un tel pana la dizolvare. Se pun 4 linguri de ulei, apoi faina si se framanta 15 minute. Daca este aluatul prea vartos se mai adauga putina apa calda. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Varza se taie marunt si se framanta cu o lingura de sare. Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se caleste in 6 linguri de ulei. Se pune varza peste ceapa si se caleste amestecandu-se intruna, apoi se pune o cana de apa si se lasa sa fiarba amestecandu-se in continuare pana scade complet si incepe sa se caleasca din nou. Se presara putin marar tocat. Cand varza este patrunsa se lasa la racit.

Branza se da pe razatoare, se amesteca cu un ou si iaurtul. Dupa ce a crescut aluatul se iau bucati de aluat, se intinde fiecare bucata intr-un cerc, se pune pe jumatatea suprafetei cate o lingura sau 2 de varza, apoi se pliaza lipindu-se marginile. Se pun in tava pe hartie de copt unsa cu ulei. Cand sunt toate lipiile modelate se ung cu ou batut. Cele cu branza, unele le-am modelat ca pe cele cu varza, altele le-am prajit in ulei incins.

Sunt bune atat calde cat si reci!!!!!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta stransa cu branza sarata