Placinte cu branza si loboda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2013 | 19826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 700 gr faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 150 ml ulei
  • 300 gr iaurt sau lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • un cub mic de drojdie
  • pt umplutura:
  • 2 legaturi mari de loboda(eu am avut la congelator)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 300-400 gr branza(capra, oaie, vaca)
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura marar
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pt decor:
  • un ou
  • seminte de susan si in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si loboda:

Facem un aluat dospit din toate ingredientele de mai sus (eu l-am facut la masina de paine) in urmatoarea ordine: iaurt, lapte, ulei, sare, zahar, faina, deasupra drojdia maruntita. Dam la programul de aluat de paine, eu nu am lasat sa creasca in masina, l-am scos si l-am pus in castron la loc caldut sa creasca.

Intre timp pregatim umplutura: spalam ceapa si o taiem feliute, punem o tigaie pe foc cu uleiul, punem ceapa taiata si usturoiul, lasam sa se inmoaie, adaugam loboda (eu am pus si putin spanac de la congelator, daca aveti suficienta loboda nu puneti), sare, piper dupa gust. Lasam sa se caleasca si sa scada apa care o lasa.

Radem branza in castron, adaugam 2 oua, marar taiat marunt (la magazinul din cartier nu am gasit si am pus uscat) si compozitia putin racita de loboda. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele.

Cind aluatul este gata il rasturnam pe masa, ungem masa cu putin ulei, ca sa nu se lipeasca aluatul si sa ne fie mai usor de lucrat cu el, luam cite o bucatica din aluat si cu sucitorul facem un triunghi din aluat. Punem la baza aluatului o lingura de compozitie si adunam aluatul in forma de triunghi, vezi imaginile.

Le punem in tava, in care am pus hirtie de copt, lasam sa mai creasca aprope o ora, le ungem cu ou batut, iar deasupra am presarat seminte de susan si in. Se dau la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Sunt minunate servite alaturi de iaurt la micul dejun sau cina. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

aluatul pt aceste placinte este un aluat cu care se lucreaza fff usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Învârtită cu telemea de oi și mascarpone