Placinte cu cartofi

de babi5 in Mancaruri de post, 3 Dec 2014 | 7075 vizualizari

 

Fiind miercuri am zis sa fie si mincarea adecvata zilei, asa ca am facut placintele ,si zic: cine cinta minca turta..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de buna calitate
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 500 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 catei de usturoi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi:

Prima data punem faina intr-un castron , facem  o adincitura, punem lingura de zahar si sarea (1 lingurita).

Punem si cubul de drojdie si un pahar cu  apa calduta si facem o maia  pe care o acoperim si lasam sa creasca 10 minute.

Intre timp curatam  cartofii , ii spalam bine, ii  taiem  in patru, punem 1 lingurita de sare, cateii de usturoi ,punem apa fierbinte pe ei( isi pastreaza msi bine  proprietatile) si ii punem la fiert.

Apoi ne apucam sa framintam aluatul sa nu fie nici ca cel de piine nici ca cel de langos sa fie  suficient de elastic sa-l putem modela cu mina( nu folosim facaletul).

Lasam sa creasca acoperit bine si ferit de curent.Pina aluatul creste ne ocupam de cartofi, ii strecuram, indepartam cei doi catei de usturoi apoi cu telul de piureu ii zdrobim bine si ii lasam sa se raceasca.

Dupa ce aluatul a crescut rupem cite o bucatica de cca 80 gr. ungem cu ulei planseta pe care lucram( eu am o bucata de musama groasa) ne ungem si palmile si intindem un cerculet in mijlocul punrm 2 linguri cartofi apoi adunam narginile catre centru cercului( urmariti imaginea) apoi iarasi ne ungem palmile si intindem cercul cam de marimea tigaii in care le prajim.

Intr-o tigaie de teflon, fonta sau ceramica punem ulei  lasam la incins  apoi punem placinta la prajit intorcind-o pe ambele  parti lasindu-le  sa se rumeneasca bine.

Le scoatem pe  un platou cu hirtie absorbanta (pentru a absorbi surplusul de ulei).

Repetam operatiunea.

TIPS-URI

1

Placintele se pot servii cu telemea linga cei csre nu postesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu cartofi (de post)