Placinte cu cascaval

de T I M E A in Piine, 29 Noi 2012 | 9492 vizualizari

 

Nu, nu le-am mancat eu :), stiti deja ca eu nu mananc branzeturi...dar ,asta nu inseamna ca nu fac din cand in cand bunatati cu branzeturi pentru cei din jurul meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • cateva felii de cascaval
  • un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte - pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cascaval:

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 minute.

Faina o amestecam cu sarea si zaharul. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Intindem apoi aluatul si taiem sub forma de dreptunghiuri. Asezam cascavalul feliat pe o jumatate, indoim apoi si apasam marginile.

Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbnusul de ou.

Le mai lasam 15-20 min la dospit, apoi dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de aprox 20-25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

T I M E A 1

30.11.2012, 14:52

Sidy eu va cred pe cuvant si va las pe voi sa mancati

diaconta 1

30.11.2012, 14:59

lasa-ne si mai adu doua portii

T I M E A 1

30.11.2012, 17:44

)

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu cartofi si cascaval