Placinte cu dulceata

de sandytza in Dulciuri, 28 Oct 2009 | 13850 vizualizari

 

Eu pun reteta de placinte cu dulceata dar se pot umple cu ce doriti. Branza, ciocolata, budinca....Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina320 ml lapte25 gr drojdie1 lingurita zahar1 lingurita sare300 gr branza
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu dulceata:

Se pune intr-o cana droijdia , un pic de lapte caldut, zaharul si o lingura de faina. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa asa 5 minute pana se umfla.

 

 

Intr-un bol se pune faina si sarea . Se face un loc in mijloc si se adauga drojdia preparata si restul de lapte.

 

 

Se framanta bine pana nu se mai lipeste . Daca este prea tare se adauga lapte daca este prea moale se adauga faina.

 

.

 

Se lasa la dospit in bol acoperit cu un prosop la loc ferit de curent aproximativ o ora.

Daca a facut gaurele cand dati cu mana prin aluat e gata dospit.

Se imparte in 6 -8 bucati.

Se intinde foaie si se umple cu dulceata.

 

Se impacheteaza

Se intinde foaia asa umpluta si se face o gaura in mijloc ca sa nu se umfle.

Se prajesc in mult ulei pe o parte si pe cealalta.

 

TIPS-URI

1

daca folositi drojdie uscata la plic, nu trebuie sa faceti toate etapele acelea ca si cu drojdia proaspata. Drojdia uscata se pune direct in bolul cu faina iar laptele caldut se toarna peste ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Michelle 1

29.10.2009, 08:13

bune,bune..eu le fac cu branza!

sandytza 1

29.10.2009, 10:45

bune si cu branza Michele . Si eu cand fac facde amandoua de obicei.

iry-gabriela 1

29.05.2012, 00:16

interesante placintele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala cu branza si stafide