Placinte cu umplutura de salata verde

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2014 | 39964 vizualizari

 

La placinte nu obisnuiesc sa cantaresc ingredientele, doar dupa ochi sau cu aproximatie. Dar oricand , cu orice umplutura sunt o gustare foarte buna. Azi am decis sa fac cu salata verde, cum facea mama mea pe vremuri.

 

INGREDIENTE

  • aprox. 500 gr faina
  • putina drojdie proaspata
  • putina sare
  • apa calduta (aprox 300 ml)
  • ulei pentru uns tigaia si placintele
  • 1 salata verde
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de marar verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu umplutura de salata verde:

- Intr-un bol punem faina si in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu putina sare si apa calduta. Se lasa 5 minute sa se umfle drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, pana avem un aluat potrivit de moale. Il lasam acoperit in bol la loc cald sa creasca .

- Pentru umplutura spalam salata si o taiem julien; ceapa la fel  se taie nu foarte marunt; mararul se spala si se taie si el. Le amestecam cu sare si lasma cca 5 minute sa se inmoaie , apoi, inainte sa facem placintele le stoarcem din apa ce a lasat. Adaugam putin ulei .

- Pe masa de lucru ungem cu putin ulei si rasturnam aluatul. Impartim in 6-8 parti si cu mana intindem fiecare minge de aluat: punem umplutura din abundenta si inchidem , adunand aluatul in mijloc. 

- Punem tigaia la incins , o ungem cu ulei si fiecare placinta o intindem cu sucitorul. eu am preferat sa le las mai groase, ca niste turtite, avand si multa umplututa . Daca va plac mai subtiri, le intindeti cu grija , dupa preferinta. 

- Le coacem pe ambele parti, ungand deasupra cu o pensula cu ulei.

TIPS-URI

1

Sunt foarte gustoase alaturi de sos de iaurt cu usturoi si marar verde sau sos tzatsiki

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu umplutura de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu cartofi si ciuperci