Placinte cu varza si carne tocata

de Rahela Velicu in Mancaruri cu carne, 26 Noi 2017 | 7413 vizualizari

 

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 520 g faina
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 cepe
  • 300 g carne tocata
  • 1/4 de varza pentru umplutura
  • ulei pentru prajit
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza si carne tocata:

Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina.  Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore.

Pentru umplutura, am calit cepele taiate marunt, apoi am separat ceapa calita in 2 tigai. Intr-una am adaugat si carnea si am lasat 20 de min. pe foc, iar in cealalta tigaie am adaugat varza tocata si 1 cana de apa. Am potrivit fiecare tigaie cu sare si piper.

Intindem cercuri din aluatul dospit, punem 1-2 linguri cu carne si prindem bine capetele sa nu se desfaca. Punem placintele formate cu lipitura in jos si mai presam putin. 

Le prajim in ulei incins.

TIPS-URI

1

Se pot face si simple, fara niciun fel de umplutura, sau merg de minune umplute si cu branza.

2

Daca inlocuiti laptele cu apa calduta si le lasati simple fara umplutura, ies niste placinte delicioase de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza cu cabanos la cuptor