Placinte pe lespede

de LUK in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2011 | 14257 vizualizari

 

Placinta pe lespede este o placinta traditionala facuta din mosi stramosi in zona mea,Bucerdea Vinoasa si la fel o facea si bunicul meu in Apuseni..cum in satul meu natal inca se mai pastreaza traditiile nu putea sa dispara nici aceasta reteta.Va poftesc cu drag pe toti in 21.08. la sarbatoarea satului "Cununa graului" unde puteti savura aceste placinte alaturi de un pahar cu vin..ca nu degeaba e Bucerdea..VInoasa!

 

INGREDIENTE

  • 150gr zahar
  • 200ml lapte caldut
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie rasa pe razatoarea mica
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • aproximativ 2kg de faina
  • 150-200ml apa
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • Pt umplutura:
  • 1-1.5kg cas sau branza telemea mai nesarata
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat
  • 2-3 oua
  • optional :marar verde
  • ulei pt uns
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte pe lespede:

Preparare placinte pe lespede

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte amestecate cu o lingurita de zahar si lasam la crescut 5-10min.

Ouale se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema,adaugam coaja rasa de lamaie,drojdia,apa siomogenizam.Adaugam faina,treptat si framantam sa se incorporeze complet.Daca vi se pare aluatul prea moale mai puneti faina cat sa obtineti un aluat elastic.Pudram coca cu faina si lasam la dospit 1-2 ore la loc caldut,ferit de curent,acoperit cu un prosop gros.

Umplutura:maruntim casul/telemeaua si l amestecam cu zaharul vanilat si ouale.

Placintele se modeleaza usor.Luam cate o bila din aluat,intindem pe masa data cu faina.Ungem cu branza,impaturam pe laterala apoi capetele de sus/jos,intindem iarasi cu sucitorul.

Punem lespedea la incalzit,o ungem cu ulei si apoi punem placinta la copt.Se rumeneste repede,cam intr-un minut doua,apoi se intoarce pe cealalta parte,se unge partea prajita cu ulei iar dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se scoate pe o farfurie..

Placintele pe lespede se mananca cu pofta! :)

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si o tigaie non aderenta in locul lespedei

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte pe lespede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Kori 1

26.09.2011, 08:47

foarte bune,

mamaieelena 1

26.09.2011, 22:54

bune,bune

LUK 1

27.09.2011, 14:21

multumesc Kori,Mamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele Steluta