Placinte sarate cu ciuperci brune

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2015 | 6794 vizualizari

 

Se pot servii la micul dejun sau cina, sau pot fi luate la pachet. Sunt grozave oricum, cu un pahar de lapte batut, cu salata preferata...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 gr ciuperci brune
  • sare roz de Himalaya si chili dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 mana buna de rucola
  • 1 ou
  • 2-3 felii de branza cu mucegai albastru(optional)
  • pentru uns: 1 ou+ sare roz de Himalaya cu chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte sarate cu ciuperci brune:

Lasam aluatul sa se dezghete.

Spalam ceapa, o taiem rondele si o calim in putin ulei de masline. Ciupercile, le spalam, le lasam sa se zvante sau le tamponam cu servetele de bucatarie si le taiem in felii subtiri. Le adaugam la ceapa calita si le prajim la foc iute. Adaugam de la inceput sarea cu chili, iar piperul la urma, dupa gust. La final se adauga frunzele de rucola, se lasa 1-2 minute pe foc, se amesteca. Frunzele se inmoaie imediat, deci nu este nevoie sa le tinem mult pe foc. Lasam compozitia sa se racesaca putin, adaugam oul batut ca pt omleta si amestecam. 

Taiem aluatul in doua parti, aproximativ egale. Pe prima bucata punem jumatate din compozitie, in mijloc, pe toata lungimea aluatului.daca ne place gustul branzei cu mucegai adaugam si cateva cubulete de branza peste ciuperci. Umezim marginile aluatului cu putina apa, rulam in asa fel incat umplutura sa stea in mijloc si sa "sigilam" marginile si capetele. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat. Transferam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, iar deasupra presaram putina sare roz de Himalaya cu chili. Dam tava a cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute. Se servesc calde sau reci, dupa preferinta. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

sa nu intindeti aluatul cu sucitorul, lasati-l exact cum a fost dupa ce s-a dezghetat

2

coaceti placinta la foc mic inspre mediu pentru a permite coacerii si in interior si a se forma straturile specifice aluatului foietaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte sarate cu ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza