Platica crocanta

de mihaelar63 in Peste, 18 Ian 2013 | 14569 vizualizari

 

Imi doream sa mananc un peste prajit crocant . Urmarind emisiunea "Tara pestelui" de pe Paprika am gasit solutia. Acum nu trebuie sa va mai sperie o platica mai micuta cu oase multe si subtiri. Eu ador platica care este "sora" de apa dulce a doradei, are cea mai dulce si delicioasa carne dintre toti suratii ei .

 

INGREDIENTE

  • 1 platica
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • boia
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • legume pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica crocanta:

Se curata de solzi si se eviscereaza pestele. Se spala. Eu pastrez capul separat pentru o ciorba de peste mixta .

Acum urmeaza secretul - tehnic. Increstati pe ambele parti platica cu ajutorul unui cutit bun. Taieturile trebuie sa fie oblice si cat se poate de apropiate  pe oase si apasati bine pana simtiti ca le frangeti. Acest procedeu se preteaza la platicile mici cu oase subtiri .

Stropiti pestele cu zeama de lamaie, sarati, piparati si dati prin faina alba de grau .

Prajiti in mult  ulei incins. Serviti  minunata platica crocanta si aurie  cu lamaie si legume proaspete. Bineinteles pentru doritori si cu un mujdei bun 

TIPS-URI

1

Procedeul de mai sus merge bine si la crap si caras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

pe 07.06 la 10:26

Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante

pe 06.06 la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

pe 06.06 la 12:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste prajit "Ca la MAMA ACASA"