Platica lui Godina

de mihaelar63 in Peste, 8 Mar 2016 | 4269 vizualizari

 

M-am gandit sa-i prepar sugubatului nostru politist Godina un peste proaspat la cuptor . Picant si savuros cum sunt scrierile cotidieno -rutiere ale brasoveanului nostru . Si sa nu stea ca pestele pe uscat ,servim cate un pahar din vinul casei ,un alb demi-sec, amestec Feteasca regala cu Sauvignon Blanc .
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg platica proaspata [ curatata si eviscerata ]
  • 1 kg cartofi
  • 300 gr rosii cherry
  • 200 gr cascaval afumat
  • 100 ml ulei masline
  • ulei pentru prajit cartofii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita fulgi chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica lui Godina:

  1. Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece .
  2. Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) .
  3. Sarati si condimentati pestele cu ghimbir , usturoi si chilli . Nu uitati sa condimentati platica si pe interior . Stropiti cu ulei de masline si lasati sa stea la rece minimum 2 ore .
  4. Curatati , spalati si feliati cartofii pregatindu-ii pentru prajire . Lasati cartofii sa stea in apa rece .
  5. Spalati si feliati rosiile .
  6. Spalati si tocati ceapa verde pe care o inabusiti in putin ulei . Sarati si condimentati ceapa cu ghimbir si chilli .
  7. Acest amestec se introduce in interiorul platicii .
  8. Platica se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
  9. Din loc in loc deasupra pestelui se aseaza felii de rosii cherry .
  10. Dati tava la cuptor ,la 220 grade timp de 40 minute .
  11. Se poate pune cate 50 ml apa  din cand in cand pe fundul tavii ,ca sa nu se arda .
  12. Daca pestele este rumen si crocant este gata .
  13. Scoateti pestele afara si asezati din loc in loc felii de cascaval afumat .
  14. Decorati deasupra cu felii de rosii proaspete .Pulverizati usor , ulei de masline .
  15. Dati din nou la cuptor 5-10 minute sa se gratineze .
  16. Intre timp se scurg  cartofii feliati de apa , se tamponeaza cu un servet curat de bucatarie .Prajiti cartofii in ulei incins pana devin rumeni .
  17. Serviti platica lui Godina cu garnitura si salata preferata preferata . Noi am dorit cartofi prajiti si salata de varza alba cu varza rosie .
  18. Nu uitati vinul ab sec sau demi-sec !!!
  19.       Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Increstati pestele pe partile cu piele din loc in loc , astfel se va condimenta mai uniform .Nu uitati sa condimentati platica si pe interior .

2

Servetele de bucatrie, in special cele folosite la tamponarea alimentelor nu se spala cu parfumant suplimentar.Se limpezesc bine pentru ca alimentele sa nu capete gust strain , nespecific .

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica lui Godina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Icre cu iaurt Godina