Pleurotus pane cu garnitura de orez

de nadina73 in Mancaruri de post, 17 Iun 2010 | 10803 vizualizari

 

fiind miercuri si zi de post si avand si musafiri,m-am gandit sa le fac ceva si bun si aspectos. Au fost super incantati

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleurotus
  • faina alba
  • pesmet
  • apa minerala
  • sare
  • piper
  • orez
  • ulei-pt prajit
  • 3 linguri ulei de masline
  • ardei rosu,galben,verde,patrunjel -decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus pane cu garnitura de orez:

Se spala bine ciupercile se taie  piciorusele, se sareaza si se pipereaza bine.

Se dau prin faina alba amestecata cu apa minerala si putina sare (sa fie un aluat mai gros ca cel de caltite) apoi prin pesmet si se prajesc in ulei foarte bine incins pe ambele parti.

2 cani(cat doriti) de orez se pun la fiert intr-o cratita cu 6 cani de apa ,sare si 3 linguri de ulei de masline se amesteca bine, apoi se pune capacul si nu se mai amesteca deloc .Cand a scazut toata apa orezul e fiert. Se serveste simplu cu ciupercile pane de post

Decorati dupa bunul plac cu morcovi,ardei,patrunjel verde,

O manacare de post foarte foarte gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus pane cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

nadina73 1

18.06.2010, 13:03

ana cu mare darga ma avut un stoc imens de ciuperci

nadina73 1

18.06.2010, 13:03

sant super buna sylvia ,vad ca si tu gatesti mult cu ciuperci

mariac 1

23.06.2010, 20:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor