Pogacele cu cascaval si fulgi de migdale/chilli

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2012 | 4049 vizualizari

 

Declar tare si hotarat: SUNT CELE MAI BUNE POGACELE, EVER!!! :)) Nu ma credeti??? Pai atunci nu va ramane decat sa incercati si voi aceasta reteta, ca eu nu va dau....Na bine fie, dar numai cate una pentru fiecare si numai pentru ca e inceput de saptamana :P
Pupici!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 gr unt/margarina
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 lingurite sare
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 albus
  • fulgi de migdale
  • fulgi de chilli
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval si fulgi de migdale/chilli:

Punem intr-un vas faina, margarina si framantam putin, adaugam si cascavalul ras si sarea. In smantana pentru frisca (rece) adaugam drojdia sfaramata, zaharul si galbenusurile. Turnam peste compozitia de faina si continuam sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Daca este nevoie mai adaugam putin lapte.  Intindem aluatul intr-o foaie de aprox 2 cm  impaturam in 2, repeteam procedeul (intindem, impaturam in 2), invelim in folie alimentara si dam la frigider intre 10-12 ore. Eu de regula pregatesc aluatul seara si a doua zi le coc.

Scoatem aluatul din frigider, intindem, impaturam in 2, repetam procedeul si intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 2 cm grosime. Ungem intreaga suprafata cu albus de ou, batut putin cu furculita, presaram fulgi de chilli si de migdale dupa care decupam cu o forma patrata sau rotunda. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat foarte aproape unele de altele, pentru ca ele sa creasca in sus si nu in lateral. Introducem tava in cuptorul preincalzit circa 25-30 minute, pana se rumenesc la suprafata.

Daca ati lasat aluatul suficient de gros (cel putin de 2 cm grosime) veti vedea ce frumos se inalta pogacelele.

Hmmm....ce bine miros...sunt bune rau, dragii mei! 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval si fulgi de migdale/chilli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Almette de casa