Pogacele cu jumari si leurda

de Lau in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2019 | 1882 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 oua
  • 30 g drojdie
  • 300 ml apa
  • 2 linguri untura
  • 350 g jumeri macinate
  • 1 ou
  • mac
  • susan
  • 200 g cascaval
  • 1 legatura leurda
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari si leurda:

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta.

Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute ,drojdia .

Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza,adaugam leurda tocata marunt si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Pana ce se omogenizeaza totul,la final framantam coca cu untura pana ce devine un aluat elastic si omogen.

Intindem aluatul pe masa infainata presaram cascavalul dat prin razatoare.Impaturim aluatul in 3.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul cca1 ora.

Intindem aluatul pe masa infainata si cu ajutorul unui pahar taiem forme rotunde,le asezam in tava,le ungem cu oul batut si presaram mac si susan.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari si leurda" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari