Pogacele cu leurda

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2013 | 3182 vizualizari

 

Aromate si gustoase, moi, pufoase delicioase ! Sant atat de bune, incat nu te mai saturi de mancat. Sa stiti ca nu glumesc deloc  serviti... si va convingeti.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 4 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300 g leurda decongelata
  • 200 g untura topita
  • 1200 g faina
  • 15 g drojdie uscata

Pt deasupra:

  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou batut
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu leurda:

Eu am facut aluatul in masina de paine, iar ingredientele le-am adaugat in cuva, in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pentru framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul a fost gataJ.

Infainam putin masa de lucru si rasturnam aluatul pe care-l intindem intr-o foaie cam de 5cm grosime. Cu un pahar, decupam rondele pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem deasupra cu ou si presaram pe fiecare cascaval ras.

Dam la cuptor-ul dinainte incalzit pentru 35-40’, la foc moderat.

Toata casa se va umple de miros-ul grozav de leurdaJ sigur nu le puteti uita in cuptor J, calde sau reci, sant tare gustoase !

 Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Valclaudia 1

21.04.2013, 08:56

cred ca sunt grozave!!

Valclaudia 1

21.04.2013, 08:57

LA MULTI ANI!

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitive Tartine cu somon afumat si spanac