Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan

de mihaelar63 in Pui, 19 Noi 2018 | 6650 vizualizari

 

Aceasta reteta este foarte populara in sudul Italiei. Adica snitel cu pui, parmezan si rosii. Se serveste impreuna cu spaghete sau alte paste. Cum eu sunt fan tortellini, nu este greu de ghicit ce am ales :D

 

INGREDIENTE

  • 2 buc piept pui [500 gr ]
  • 2 oua
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri faina alba
  • 4 linguri pesmet
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • 150 gr mozzarela proaspata
  • 150 gr parmezan razuit
  • 500 gr tortellini
  • 500 ml rosii pasate
  • 6 linguri ulei masline
  • 1 lingura oregano + busuioc uscat
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan:

  1. Pieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele.
  2. Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [ folositi pungi pentru ambalarea alimentelor la congelator ]
  3. Se sparg doua oua. Acestea se amesteca cu lapte si cu sare.
  4. Verificati intotdeauna, obligatoriu, prospetimea oualor. Fiecare ou se sparge separat. Albusul trebuie sa fie clar iar galbenusul de culoare omogena fara pete si fara a fi imprastiat.
  5. Feliile de pui se sareaza si se pipareaza.
  6. Preparati snitele de pui prajind feliile de carne in ulei incins  dupa ce le-ati trecut prin faiana alba , ou batut cu lapte si pesmet ,.
  7. Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul de fierbere.
  8. Usturoiul si ceapa se toaca foarte marunt si se prajesc usor  in 2 linguri ulei masline. Turnati deasupra rosiile pasate  si lasati sa fiarba 10 minute la foc mic.
  9. Sarati si piparati sosul de rosii si il gustati . Daca este nevoie mai puneti sare sau piper ,.
  10. Intr-o tava non-aderenta puneti  putin ulei de masline, un strat de tortelinii +  jumatate din sosul de rosii.
  11. Se adauga busuiocul si oregano uscat.
  12. Puneti pe deasupra bucatile  cu snitel de pui.
  13. Din nou se distribuie restul de sos.
  14. Pe fiecare bucata de snitel se pune o bucata de mozzarela. Stropiti cu restul de ulei de masline
  15. Presarati busuioc verde tocat  si parmezan.
  16. Se da 10-15 minute tava la cuptor, atat cat sa se topeasca branzeturile si cat sa se ,, imprieteneasca"' ingredientele.
  17. La servire  dati prospetime preparatului cu frunzulite de busuioc verde.
  18. Pollo alla parmigiana este gustos cald. Ce frumos se intinde mozarella :D !!!

                                      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pieptul de pui este mai delicat ca textura si, pentru a evita ruperea lui, se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [ folositi pungi pentru ambalarea alimentelor la congelator ]

2

Verificati intotdeauna, obligatoriu, prospetimea oualor. Fiecare ou se sparge separat. Albusul trebuie sa fie clar, iar galbenusul de culoare omogena fara pete si fara a fi imprastiat.

3

Puteti folosi pentru Pollo alla parmigiana, sos marinara.

4

Acest preparat este foarte bun cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui cu parmezan si pesmet