Pomodoro cu vinete

de bianca92 in Mancaruri de post, 23 Aug 2014 | 4823 vizualizari

 

E foarte sanatos, e o mancare buna si in zilele de post si poata fi mancata atat cu paste, cat si cu orez sau cu putina paine.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 vinete medii spalate si taiate cubulete
  • 4 catei de usturoi zdrobit
  • 6 rosii medii taiate cubulete
  • 4 linguri otet de vin rosu
  • 2 ardei feliati subtire + un ardei mic iute
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 400 gr paste fara ou
  • sare si piper dupa gust
  • putin patrunjel, busuioc si cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomodoro cu vinete:

Puneti uleiul la incins dupa care adaugati cuburle de vinete. Lasati sa se gateasca pana devin moi amestecand din cand in cand, aproximativ 7 minute. 

Adaugati usturoiul si pasta de ardei si amestecati timp de un minut.

Adaugati apoi sarea, piperul, otetul, ardeiul si rosiile si lasati sa se gateasca aproximativ 20 de minute, amestecand din cand in cand, pana ce zeama de la rosii se avapora.

Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

La final, serviti pastele impreuna cu sosul pomodoro.

Pentru ca azi nu e post, eu am pus si putin cascaval ras deasupra, dar se poate manca si in zilele de post fara cascaval.

TIPS-URI

1

pentru a scoate putin din iuteala vinetelor, adaugati niste sare dupa ce le-ati taiat si lasati-le sa se odihneasca 10 minute. Astfel vor lasa afara din zeama iute, le stergeti cu un prosop de hartie si sunt numai bune de gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomodoro cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka