Pot stickers cu vita

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2015 | 2789 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pot stickers:

  • 300 grame carne de vita tocata bio, cu maxim 10% grasime
  • 4 frunze bok choy tocate marunt
  • 5 ciuperci urechi de lemn
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura faina
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 2 linguri sos teryaki
  • 1 lingura ghimbir proaspat dat pe razatoare
  • 2 lingurite ulei de susan
  • putina apa
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita zahar
  • piper/sare
  • 30 bucăţi rotunde de aluat pentru gyoza

Pentru sos:

  • o lingurita ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura Sriracha (sos picant)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pot stickers cu vita:

Se hidrateaza urechile de lemn in apa fierbinte, cateva minute, daca sunt uscate si se toaca marunt.

Se amesteca toate ingredientele pentru pot stickers intr-un bol. Umplutura se poate si gati inainte de a umple pot stickers-urile cu aceasta. 

Se aseaza cate o lingura de umplutura in centrul fiecarei bucati de aluat. Se umezesc marginile cu putina apa, apoi se aduce una dintre parti peste cealalta. Se impacheteaza partea superioara, pornind de la unul dintre capete astfel incat sa formeze mici volanase. Se verifica pentru ca marginile sa fie bine lipite.

Se aseaza intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei sub forma circulara si destul de aproape unul de celalalt. Se prajesc pana cand baza devine aurie. Se toarna 80 de ml de apa, se acopera si se lasa pana cand toata apa s-a evaporat. 

Se aseaza pe un platou.

Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se toarna peste pot stickers. Se orneaza cu fruze de ceapa verde si se consuma imediat.

TIPS-URI

1

Se pot congela, inainte de prajire, pentru 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pot stickers cu vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Risotto galben (cu sofran)