Poutine

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2014 | 20463 vizualizari

 

Poutine face parte din mancarea de stradă și este foarte populară in Canada. În mod tradițional, se folosesc cartofii prăjiți, însă eu am optat pentru cei la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi de mărime medie
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 linguriță boia dulce
  • ulei de măsline
  • 150 grame mozzarela

Pentru gravy:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faină
  • 500 ml supa de vită
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poutine:

Cartofii se fierb în apă cu sare 10 minute. 

Se scurg și se acoperă cu boia, curcuma, sare, piper și ulei de măsline. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade și se lasă 30-35 de minute, amestecând din cand în cand. 

Pentru sos, încălzim untul la foc mediu și îl amestecăm cu făina. Îl lasam să prindă puțină culoare amestecând frecvent- 12-15 minute. Adăugăm supa și sare și piper. Se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic spre mediu și se lasă să scadă 15-20 de minute. Se păstrează la cald până în momentul folosirii. 

Se așează cartofii pe farfurii, se toarnă sos din belșul, apoi fâșii de mozzarella. 

Se servește cald. 

TIPS-URI

1

Se pot folosi și alte tipuri de brânză

Daca ti-a placut reteta noastra "Poutine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chisca