Prajitura "Amandina"

de Miha in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 34817 vizualizari

 

Blatul de la prajitura asta il folosesc la orice fel de crema sau combinatie de crema.Este foarte pufos si iese negresit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6oua
  • 100g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esente dupa gust
  • Pentru crema:
  • 1 pachet de unt
  • 100g zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri (optional)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Amandina":

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pina la omogenizare.

Crema:

Se topeste untul,dar nu complet,sa mai ramana bucati netopite.
Se mixeaza pana se ingheaga din nou. Dureaza un pic acest proces,dar va rezulta o crema fina,foarte buna.Cand s-a inchegat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Adaugam cacaoa si romul.

Sirop:

Zaharul il caramelizam dupa care il "stingem" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet. Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema. Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

Glazura:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca lichida.Se lasa la racit,dar sa nu-si piarda consistenta lichida.

Se repartizeaza uniform pe blatul de prajitura si se da la frigider pana se intareste glazura.Se portioneaza si se serveste cu cate un mot de frisca...sau poate unul de inghetata...sau poate unul de crema cu ciocolata...

In loc de galzura de ciocolata,am mai folosit si fondant (din comert) amestecat cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Amandina"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

19.01.2012, 21:24

Miha, ai putea sa-mi dai dimensiunea tavii, pls

Miha 1

19.01.2012, 22:19

25/35 cm Mirela.

mirela0911 1

20.01.2012, 06:58

Mersi Miha, pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata